Over Arno

Zijn eerste ervaring met mensen met niet aangeboren hersenletsel heeft hij in 1992 opgedaan in de USA, in een zomerkamp in Pennsylvania. Daarna is hij gaan werken als begeleider van mensen met NAH in woonvormen van SVG (het huidige Gemiva-SVG). Hier is hij betrokken geweest bij het opzetten van ambulante teams, waarin hij de inhoudelijke zorg heeft vormgegeven. Vanaf 2000 tot 2013 is hij werkzaam geweest als psycholoog/gedragskundige bij InteraktContour in Nunspeet. Hier heeft hij zowel ambulante teams als teams op woonvormen en activiteitencentra begeleid en inhoudelijk aangestuurd. Daarnaast is hij actief geweest in het opzetten en uitvoeren en reviseren van scholingstrajecten op het gebied van NAH (InteraktContour, AXON). Van 2013 t/m 2014 heeft hij gewerkt voor Reinaerde. Ook hier was hij verantwoordelijk voor de inhoud van de zorg bij voorzieningen voor mensen met NAH. Van 2000 tot 2015 heeft Arno deelgenomen aan de hersenletselteams van Gelderland en Utrecht.

Naast zijn werk als psycholoog en docent is hij schrijver. Hij is auteur van het boek "Heb ik een probleem dan?". Daarnaast heeft hij samen met Mariella Zwaga een hoofdstuk geschreven in het boek "Communicatie bij hersenletsel". Met Hans van Dam en Peter Vrancken heeft hij het boek "Omgaan met gedragsverandering na hersenletsel" geschreven.

Het boek "Heb ik een probleem dan?" is omarmd door Rudolf Ponds en Caroline van Heugten, beiden bijzonder hoogleraren aan Maastricht University. Dit boek ligt aan de basis van twee onderzoeken. Het eerste onderzoek heeft als doel een instrument te ontwikkelen om de voorbijganger, de zoeker en de klant van elkaar te onderscheiden. Op dit moment worden de onderzoeksgegevens verwerkt en wordt de eerste versie van een artikel geschreven. Het tweede onderzoek heeft als doel te bepalen welke interventies passend zijn bij de 3 type cliënten. Dit onderzoek is in de voorbereidende fase.

Wil je contact met Arno?


info@arnoprinsen.nl

0683262271


Of ga direct naar het contact formulier:


Stel uw vraag